Kanokram og HM

At formidle og viderebringe glæden og den gode oplevelse ved friluftsliv på en tryg og sikker måde.

Videreformidle ”No trace camping”. Det at være på tur og færdes på en hensynsfuld og ansvarlig måde i naturen.

Medvirke til at personer og grupper, som normalt ikke dyrker natur og udeliv, også erfarer den gode friluftsoplevelse.

Undervise og danne personer, så de kan varetage ovenstående opgaver.

Skabe interesse for friluftsliv og håndværk, ved at formidle oplevelser og kundskaber, via forskellige medier.

At udføre spændende og udfordrende opgaver indenfor tømrer/snedkerfaget – godt kram!

Kanokram er en enkeltmandsvirksomhed med stor erfaring, især indenfor padling, friluftsliv og håndværk.

Både kanoen (tandem og solo), voyageurkanoen (storkanoen) og kajakken er formidable fartøjer, der kan bibringe udøverne store padle- og naturoplevelser.

Mulighederne for de gode oplevelser øges betydeligt, hvis man padler i noget godt KRAM, og hvis man kan sit KRAM.

Hos Kanokram kan du/I få vejledning og kurser med mere, så krammet bliver bedre. Det betyder sjovere og tryggere oplevelser.


Kano og kram

At det blev Kanokram skyldes, at jeg i rigtig mange år har været bidt af kano. I sin bog ”Path of the paddle”, skriver Bill Mason (canadisk kanomester):

“There is one thing I should warn you about before you decide to get serious about canoeing. You must consider the possibility of becoming totally and incurably hooked on it.”


Han skriver også, at kanoen er det enkleste, mest funktionelle fartøj og noget af det smukkeste, mennesket har skabt. Jeg kan kun give ham ret. Der er så mange muligheder med kanoen. En mangfoldighed – med en kano kan du meget.

Friluftslivet; både vandring, skiløb og kajak med mere, har givet mig mange store og gode oplevelser, men for mig har kanoen været og er noget særligt. 


At det blev kanokram skyldes krams to meget væsentlige betydninger. Den ene handler om at være dygtig, at mestre noget, at kunne sit kram. Det er som oftest en fornøjelse at iagttage en person, der virkelig kan sit kram. 

Når noget er godt lavet og veludført, kalder man det kram. Fx et godt stykke snedkerarbejde.


Den anden af de to meget væsentlige betydninger er det vigtigste. Det bedste her i livet. Det handler om kram, at kramme, kærlighed, elske, at holde af og holde om – kunne lide dem/det man har med at gøre. Det er derfor, at kano ”kun” er det næstbedste i livet.

Hans Michael – lidt om HM

Håndværk

Som tømrer har jeg arbejdet med næsten alt i træ. Udover forskellige husbyggerier og utallige andre tømreropgaver, så er arbejdet på Dagmarcafeen, Farøbroen, Te Vega og Te Quest (2 amerikanske skoleskibe) nogle af de opgaver, som især huskes. Jeg har i samarbejde med Skovskolen og Naturstyrelsen produceret flere installationer/publikumsfaciliteter i skoven sammen med dygtige skovfolk.

Jeg laver det meste i træ. Trapper, legetøj, spande, badekar, udendørs og indendørs møbler med mere. Og til friluftsliv er det kanoer, kajakker, padler og pagajer.

Hvis du/I har ideer eller ønsker om noget, vi skal kreere som passer lige til jer.

Så stik padlen i vandet og tag kontakt!

Friluftsliv 

Allerede som dreng var jeg vild med naturen og det at være ude, så der er meget erfaring i bagagen både omkring udøvelse og formidling af friluftsliv.

Samtidig ved jeg godt, at man aldrig bliver helt udlært hverken til håndværk eller friluftsliv – heldigvis.

Mine erfaringer stammer fra mange store og udfordrende oplevelser, som jeg har fået på primært kano- og kajakture i Alaska, Canada, New Zealand og især i Skandinavien


I 13 år var jeg instruktør og med til at udvikle kurser i fos- og vildmarkspadling for Svenske spejderledere.

I 18 år har jeg undervist i kano og friluftsliv på friluftsvejlederuddannelsen ved Københavns Universitet. De fire første år sammen med Tonni Frandsen, efterfølgende Lene Skovby, Jeppe Berghuis, og de sidste par år sammen med Martin Strunge. En masse gode år, hvor vi udviklede kanospecialet og gjorde det at padle kano både seriøst, sjovt og spændende. Gennem min undervisning er jeg blevet certificeret IPP 4 instruktør 3 i Kano, hvilket er det højest mulige niveau i DK på nuværende tidspunkt. 


Sideløbende med forskellige kurser og undervisning, har jeg alene eller sammen med gode venner fundet på nye udfordringer for at dygtiggøre mig og lære mere om padling og friluftsliv. Det har i høj grad givet mig et overskud, som er super god ballast, når man er turleder og formidler. 


Gennem tiden har jeg lavet kurser/forløb/ture med mange forskellige målgrupper og i alle aldre. 

Her kan du læse mere om mine padlinger – mit PADLE-CV.

Her kan du høre udsendelsen “Kanomanden”, et Danmarksbillede fra DR P1.

Har du/I nogle ønsker, kan der helt sikkert laves noget, som passer jer. 

Så stik padlen i vandet og tag kontakt. 

Stik padlen i vandet

og tag kontakt


© copyright 2020 l Kanokram.dk