Kurser

Friluftsliv og håndværk.

Der er mange muligheder med aktiviteter til vands og til lands.

Indholdet kan være alt fra lejrliv, snitteaktiviteter, bål og bivuak eller kunsten at padle og meget mere. Jeg tilbyder introduktionskurser og kurser med mere fordybelse. Kurser kan vare fra én til flere dage eller uger. Alle aldersgrupper er velkomne.

I kan være en institution, der vil give børn, unge, beboere eller medarbejdere et kursus, inden I skal på tur. Det kan være fra en dag til flere dage eller en uges varighed.

Kursusmuligheder

Basis friluftsliv:

  • Samarbejdsøvelser, lege, lejrliv. Bål og overnatning i naturen.


Håndværksaktiviteter:

  • I værksted, i naturen og på lejrpladsen ved bålet.


Kano:

  • Korte og lange kanokurser med og uden overnatning. 
  • Paddelbygning
  • Syning af overtræk (spray deck) til kano.

Kajak:

  • Korte og lange kajakkurser med og uden overnatning.

Ture

På turene er det vigtigt, at man kan lide at bevæge sig, og når det handler om vand, skal man naturligvis også kunne svømme. De forskellige ture vil blive tilpasset gruppen afhængig af vejr, vind, lokalitet og erfaringsniveau.


Udgangspunkt for antal deltagere.

I solokano er der en instruktør til seks deltagere. 1:6

I tandemkano er der 2 instruktører i 1 kano og op til 12 deltagere fordelt i 6 kanoer. Instruktørerne vil give vejledning/instruktion/fremvisning af padleteknikker og sørge for at sikkerheden er i top.

Den ni meter lange Voyageurkanoen (kan laste 2½ ton) har pladser til 6 – 11 personer. Her er der én til to instruktører afhængig af, hvor turen går til, og hvad den skal indeholde.

Planlagte ture

Der er flere kurser/ture, hvor du/I som enkeltperson, par eller gruppe kan tilmelde dig/jer. I kanoen bliver der rig mulighed for at lære hinanden at kende, måske opleve fællesskabets frustrationer, men især dets magi koblet med dejlige naturoplevelser. På vores ture arbejder vi altid med ”no trace camping”, og i Sverige kommer vi självklart også ind på ”Allemandsretten”.


Når du/I tilmelder jer en tur, sender jeg et forslag på en pakkeliste med personligt udstyr. Fælles udstyr og mad sørger Kanokram for.


Når vi mødes, kan du låne en tønde til at pakke i, så skiftetøj og sovepose er garanteret tørt.


Jeg hjælper gerne med kontakt og samkørsel, hvis der mulighed for det.

Voyageurkano rundt om Kållandsø (Vänern)

Turen er i august, fordi fågelskyddet, på rigtig mange af de utalige øer, slutter 31. juli. Fuglebeskyttelsen skyldes blandt andet ynglende havørn og fiskeørn. Så der er forbud mod at gå i land en del steder, og man må ikke komme nærmere end 100 meter fra 1. april – 31. juli.

Og vi padler helst så tæt på land som muligt. Her bliver naturoplevelsen større, og det er både sjovere og tryggere at padle nær land. Mindre myg og knot plus varmere vand sidst på sommeren.

Derfor tur i august. En super fed tur.

14. – 18. august.

5 dage på Sveriges største sø med lækker skærgård og fantastisk natur i en ni meter lang kano. Turen byder derudover på et besøg på Läckö, et middelalderslot, samt den hyggelige fiskehavn Spiken. Vi bor i lavvu (samertelt/tipi) eller eget telt. Der er flotte store klipper på de utallige øer, hvor det er skønt at bade og nyde varmen, hvis vejret vil. Vi kommer også til at arbejde med padleteknik, og manøvrering af den ni meter lange kano i forskellige situationer, hvilket kræver teamwork. Ved lejrbålene vil der være mulighed for god snak, samt historier om The Voyageurs og deres kanoer.


Pris 4.900 kr. inkl. forplejning

Solokano på Fegen

5. – 8. september. 

4 dage på en af de fineste vildmarkssøer i det sydlige Sverige. Vi bor i samertelt, shelter eller eget telt. Her får du mulighed for at lære padleteknikker og sikkerhed, som er vigtige, når I er på tur sammen i hver jeres kano eller måske helt solo. Bliver du en god solopadler, bliver du også bedre til tandemkano og padling med børn. Når vi har trænet sikkerhed og været meget i vandet, slutter vi dagen med at basta (svensk for at gå i sauna) i en brændefyret badstue (sauna), så varmen virkelig vender tilbage. Hver dag padler vi til forskellige lejrpladser, så der er rig mulighed for at øve, få erfaring og lidt kilometer i armene. Derfor er det vigtigt, at du har prøvet at padle før. For den lidt øvede vil der være mulighed for at arbejde med finesser i sin padling i form af fx pitch stroke, canadian, sideslip eller nogle af de andre variationer og lækkerier, kanopadlingen byder på. 


Pris 3.800 kr. inkl. forplejning

Voyageurkano på Fegen

3. oktober – 6. oktober. 

4 dage på en af de fineste vildmarkssøer i det sydlige Sverige. Vi bor i samertelt, shelter eller eget telt. En eftermiddag/aften padler vi på besøg i en lille brændefyret badstue (sauna). Her bastar vi (går i sauna), nyder en rigtig kold bruser, måske en kold øl eller en vand, inden nattelogiet. Der er lækre strande med gode bademuligheder og stadig lidt varme i søens vand – og ellers er vi jo vikinger. Vi kommer til at arbejde med padleteknik, og manøvrering af den ni meter lange kano, hvilket kræver teamwork. Kanoerfaring er ikke nødvendig for deltagelse. 

Ved aftenens varmende lejrbål vil der udover almindelig god snak om natur, friluftsliv og meget andet, være mulighed for historier om The Voyageurs og deres kanoer.


Pris 3.600 kr. inkl. forplejning

Voyageurkano på Fegen

17. – 20. oktober.

En tur næsten magen til ovenstående tur. På denne tur midt i efteråret kan vi nyde skovens fantastiske farver og friske luft uden myg. Aftenerne bliver længere og koldere. Bålene bedre og hyggeligere og vikingerne bader stadig. Besøg i brændefyret badstue, padleteknik med mere ligesom i september. Pga. årstiden skal du have en god sovepose med. Kanoerfaring er ikke nødvendig for deltagelse.


Pris 3.600 kr. inkl. forplejning

Turmuligheder

Der er rigtig meget at vælge imellem! Det kan være i nærområdet omkring Kanokrams base på Bogø, med 1-dages ture rundt om Bogø eller flere dages ture rundt om Møn eller Falster i kano, kajak eller storkano. Turene kan krydres med et besøg i vores brændefyrede badstue og/eller overnatning i shelter med kig til stjernerne. Både dem på himlen (glasparti i taget) og dem, du deler shelter med.

Der er rigtig mange dejlige steder i Dannevang; åer, søer og havet at padle på og øer at padle rundt om.

Hos vores skandinaviske naboer er der ligeledes et væld af muligheder. Er det en vildmarkstur på eller i nærheden af søen Fegen, kan vi besøge en brændefyret sauna, når vi har øvet redninger, prøvet kæntringer, har haft en hård kold dag eller bare har lyst til luksus.

Såfremt I har andre ønsker til datoer eller lokalitet, så kan Kanokram skræddersy en løsning. Når der er brug for ekstra vejleder/instruktører har jeg flere kontakter til meget kompetente folk i det skandinaviske frilufts- og padlemiljø.

Så stik padlen i vandet og tag kontakt.


Stik padlen i vandet

og tag kontakt


© copyright 2020 l Kanokram.dk